19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu a graţiat bătrânele ajunse în puşcărie pentru un teren agricol

Băsescu a graţiat bătrânele ajunse în puşcărie pentru un teren agricol

Trei bătrâne ajunse în puşcărie pentru nerespectarea unei decizii a instanţei privind eliberarea unui teren agricol au fost graţiate astăzi de preşedintele Traian Băsescu care a atras atenţia însă că nimeni nu poate miza pe instituţia graţierii dacă se face vinovat de tulburarea proprietăţii.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretele de graţiere individuală pentru motive umanitare pentru Gheorghe Veronica, Barbu Filoftia, Mihai Victoria, Lişiţă Toader şi Tătaru Titu. Pentru primii patru graţierea s-a efectuat pentru restul rămas neexecutat din pedepse cu închisoarea cuprinse între patru luni şi un an şi trei luni, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti, în vreme ce pentru Tătaru Titu , graţierea s-a făcut pentru restul neexecutat din pedeapsa de 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

"Considerentele pentru care şeful statului a acordat graţierea celor cinci persoane sunt vârsta înaintată – Barbu Filoftia, 78 de ani, Gheorghe Veronica, 69 de ani, Mihai Victoria, 58 de ani, Lişiţă Toader, 74 de ani, şi Tătaru Titu, 52 de ani- şi situaţia medicală", se arată în comunicat.

Potrivit presei centrale, Gheorghe Veronica, Barbu Filoftia, Mihai Victoria au fost încarcerate în luna ianuarie, fiind condamnate la un an şi trei luni de închisoare pentru că nu au respectat decizia Judecătoriei Curtea de Argeş de eliberare a unui teren agricol atribuit de instanţă unei alte persoane.

Potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului "atrage atenţia asupra faptului că, în continuare, nimeni nu poate miza pe instituţia graţierii în condiţiile în care se face vinovat de tulburarea proprietăţii".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII