24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul ministrul al comunicaţiilor Zsolt Nagy, urmărit penal în dosarul "Poşta Română"

Fostul ministrul al comunicaţiilor Zsolt Nagy, urmărit penal în dosarul „Poşta Română”

Fostul ministrul al comunicaţiilor Zsolt Nagy a aflat astăzi în mod oficial care sunt infracţiunile de care este acuzat în dosarul în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) investighează modul în care s-a semnat o hotărâre de Guvern privind un teren al Poştei Române. El a declarat la ieşirea de la DNA că procurorii i-au dat o copie după rezoluţia prin care s-a dispus începerea urmăririi penale.
"După cum vedeţi a fost o întâlnire foarte scurtă. Mi s-a dat o copie după rezoluţia de începere a urmăririi penale. Din câte am răsfoit, este vorba de ceea ce a apărut şi în presă. Sunt acuzat de abuz în serviciu. Eu sper să se clarifice cât mai repede această neînţelegere, acel teren era deja al Poştei Române care avea titlu de proprietate pe el şi era intabulat, iar ipotezele pe care le avansează procurorii sunt aberaţii juridice", a declarat Nagy.
În 18 septembrie 2007, procurorul şef al DNA a cerut avizul preşedintelui Traian Băsescu de începere a urmăririi penale faţă de Zsolt Nagy, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada decembrie 2004 – iunie 2007 şi faţă de Tudor Chiuariu, ministrul Justiţiei, ambii fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie, şi anume abuz în serviciu contra intereselor publice având ca urmare obţinerea unui avantaj patrimonial pentru altul.
Preşedintele Traian Băsescu şi-a dat acordul pentru începerea urmăririi penale în cazul celor doi miniştri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS