22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a gândit să îşi ia bărbatul la muncă în Italia cu acte false

S-a gândit să îşi ia bărbatul la muncă în Italia cu acte false

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Turnu – judeţul Arad au depistat un cetăţean R. Moldova, care intenţtiona să iasă ilegal din România în baza unei cărţi de identitate româneşti false.
Cel în cauză – Petru P., de 46 de ani – s-a prezentat, în punctul de trecere, ca pasager al unui autocar înmatriculat în R. Moldova, fiind însoţit de soţia sa – Galina M., posesoare a unui permis de şedere în Italia valabil.
La controlul specific, lucrătorii noştri au constatat că documentul de identitate prezentat de bărbat este fals, în poseta soţiei fiind găsit paşaportul moldovenesc valabil cu care acesta intrase legal în România, în urma cu 2 zile.
Petru a declarat că a obţinut cartea de identitate românească de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 2.500 de euro, intenţia sa fiind de a-şi însoţi soţia în Italia, la muncă.
Au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei, pentru bărbat şi complicitate la fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei, pentru soţia acestuia.
Un alt “cuplu” de cetăţeni din R. Moldova, care intenţiona să iasă ilegal din România, în baza unor cărţi de identitate româneşti false, a fost depistat, în aceeaşi zi, la PTF Petea – jud. Satu Mare.
Adela S., de 31 de ani, şi Mihail M., de 29 de an, s-au prezentat, în punctul de trecere, ca pasageri ai unui autoturism marca Peugeot, legitimându-se cu cărţi de identitate româneşti, care, la controlul specific, s-au dovedit a fi false.
Din verificările efectuate şi declaraţiile persoanelor, a rezultat că, în urmă cu 3 zile, aceştia au intrat legal în ţara noastră, intenţia fiind de a ajunge la muncă în Italia. Cărţile de identitate false le-au obţinut în R. Moldova de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc.
Poliţiştii de frontieră au întocmit, pe numele celor doi, lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS