14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuncţionarii publici, în grevă japoneză

Funcţionarii publici, în grevă japoneză

Zeci de mii de funcţionari publici au participat astăzi dimineaţă timp de două ore, începând cu ora 8.30, la o grevă japoneză, cerând elaborarea urgentă a hotărârii privind avansarea funcţionarilor publici, a legii salarizării unitare şi negocierea grilelor de salarizare. Conform preşedintelui Alianţei sindicale "Sed Lex", Vasile Marica, cei peste 65.000 de funcţionari publici vor hotărî data grevei de avertisment şi a grevei generale, care cel mai probabil vor fi organizate la sfârşitul lunii februarie, în funcţie de răspunsul Guvernului la solicitările sindicaliştilor.

Sindicaliştii şi-au început activitatea purtând pe braţe banderole albe. Marica susţine că numai o creştere salarială de 20 la sută poate permite elaborarea noii legi a salarizării unitare a bugetarilor pe principii noi şi o ierarhizare corectă a funcţiei publice.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat că va organiza în 25 şi 28 februarie o grevă japoneză şi o grevă de avertisment de două ore şi va strânge semnături pentru greva generală, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de creşterile salariale propuse de Executiv. Confederaţia sindicală "Cartel Alfa" cere Guvernului elaborarea urgentă a unui legi privind sistem unitar de salarizare în domeniul bugetar, apreciind că aşa cum este practicată în prezent, politica salarială în sectorul public este "o sursă continuă de încurajare a corupţiei".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS