18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme rece în toate regiunile ţării

Vreme rece în toate regiunile ţării

Iarna şi-a intrat din nou în drepturi în majoritatea regiunilor ţării. Ea a adus ninsori şi temperaturi scăzute. În centrul ţării temperatura a scăzut brusc de ieri până astăzi cu 17 grade la Miercurea Ciuc, iar în zona Moldovei diferenţele de temperatură sunt de aproximativ 10 grade.

Astăzi va fi şi mai frig în toată ţara. Maximele se vor încadra între -6 şi +2 grade, valori cu aproximativ 5 grade mai scăzute decât cele obişnuite pentru această dată. Ninsorile însă vor fi puţine şi slabe cantitativ, dar pot cădea în toate regiunile ţării.

Mâine, ninsorile încetează, iar norii lasă loc soarelui. Dar este un soare cu dinţi, aşa că vremea rămâne rece în continuare. Maximele vor fi negative în toată ţara. Cel mai frig va fi în regiunile nordice, estice şi centrale. Minus 4 grade se aşteaptă la Suceava şi la Sibiu, minus 3 la Cluj Napoca, minus 6 în Braşov şi minus 2 în Bacău, Iaşi şi Constanţa. Doar în Banat şi în Oltenia temperatura se apropie de zero grade.

Luni, masa de aer rece, care ne-a adus din nou iarna, se deplasează treptat spre est şi vremea se mai încălzeşte. Maximele vor trece de pragul de îngheţ în aproape toate regiunile. Dar cerul va fi noros în jumătatea de nord a ţării şi va ninge local în Maramureş, în nordul Crişanei, Transilvaniei şi al Moldovei. La amiază vor fi 4 grade la Timişoara şi 2 la Oradea, Iaşi, Bacău şi Constanţa. În Baia Mare, Cluj Napoca şi Braşov maxima nu trece de minus 1 grad.

În capitală, astăzi, va fi mai frig decât ieri. Maxima nu va trece de pragul de îngheţ, adică de 0 grade. Cerul va fi temporar noros, favorabil ninsorii slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat. Mâine vor fi tot în jur de 0 grade, chiar dacă soarele va străluci întreaga zi. De luni, treptat vremea începe să se încălzească. Maxima va fi de 1 grad. Cerul se va înnora trecător, dar nu va mai ninge.

Turiştii care-şi petrec acest week-end la munte sunt sfătuiţi să nu intre pe traseele montane interzise. Salvamontiştii au avertizat că în Masivul Bucegi vântul va continua să bată cu putere şi va viscoli zăpada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS