15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Şapte morţi şi 18 răniţi, într-un atac armat la o universitate

SUA: Şapte morţi şi 18 răniţi, într-un atac armat la o universitate

Un bărbat a deschis focul într-o sală de curs în care se aflau studenţi ai unei universităţi din Illinois, provocând moartea a 5 persoane şi rănirea altor 18, înainte de a se sinucide. Procuratura a anunţat, ulterior, că un al şaselea student din cadrul Northern Illinois University a murit în urma incidentului.

Bărbatul înarmat, despre care poliţia afirmă că avea asupra sa două pistoale şi o puşcă, a pătruns în sala de curs şi a ocupat podiumul pe care se află catedra aproape de sfârşitul unui curs de geologie la Northern Illinois University, deschizând focul asupra studenţilor, au relatat martori oculari. Ulterior, el s-a sinucis la faţa locului.

Poliţia universităţii – situată la 104 kilometri vest de Chicago – a declarat că atacatorul era un fost student, dar nu a dezvăluit numele acestuia şi a adăugat că nu ştie motivul care l-a determinat să deschidă focul.

Preşedintele universităţii, John Peters, a declarat că a avut loc "un atac armat rapid, care s-a încheiat cu sinuciderea atacatorului". El a adăugat că toate victimele – patru femei şi un bărbat – sunt studenţi, iar patru dintre răniţi se află în stare gravă în spital. Profesorul aflat în sala de curs a supravieţuit atacului, a adăugat el.

Peters a declarat că atacatorul era un absolvent de sociologie, care urmase cursuri postuniversitare în primăvara anului trecut şi care se transferase ulterior la un alt colegiu. El a precizat că acesta nu avea cazier şi nici legături anterioare cu poliţia.

Un student a declarat că în sala de curs se aflau circa 140 de studenţi în momentul producerii atacului.

Cursurile au fost anulate în urma atacului de la această universitate.

Numărul atacurilor armate comise în şcoli este ridicat în Statele Unite, unde controlul armelor este mai puţin strict decât în majoritatea ţărilor, iar lobby-ul în favoarea armelor este influent pe plan politic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS