16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO bătrână din Hunedoara, ameninţată cu cuţitul şi jefuită în propria casă

O bătrână din Hunedoara, ameninţată cu cuţitul şi jefuită în propria casă

O pensionară în vârstă de 81 ani din municipiul Hunedoara a trecut prin clipe de coşmar după ce a fost tâlhărită de doi puşti în propria locuinţă. De frică, bătrâna nu a sesizat imediat fapta la Poliţie, ci numai la două zile de la comiterea ei. Tâlharii, unul de 17 ani, iar celălalt de 10 ani, au folosit o metodă foarte ingenioasă de a intra în apartamentul bătrânei fără prea mare efort profitând de naivitatea victimei. Unul dintre ei a sunat la uşă şi a cerut un pahar cu apă. Când bătrâna a intrat în bucătărie pentru a-l servi pe tânăr, celălalt a intrat în casă unde prin ameninţarea cuţitului i-a furat 70 de lei. Speriată şi din teama de a nu păţi ceva dacă va spune poliţiştilor ce s-a întâmplat, bătrâna nu a sunat imediat la Poliţie, ci doar miercuri. "În jurul orei 12:30, Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată despre faptul că, în data de 11 februarie, în jurul orei 22:00, Domnica Ş., de 81 ani, din localitate, pensionară, în timp ce se afla la domiciliu, a deschis uşa unui tânăr necunoscut, care i-a cerut un pahar cu apă, moment în care un al doilea tânăr a pătruns în locuinţă, unde prin ameninţarea cu un cuţit au deposedat-o de suma de 70 lei. S-a constituit echipă operativă care a identificat autorii în persoana lui S. T., de 16 ani, aflat în abandon şcolar, cu antecedente penale şi A. H., de 10 ani, elev, ambii din localitate", a declarat subinspectorul de poliţie Bogdan Niţu, purtător de cuvânt la IPJ Hunedoara.

„Musafiri” nepoftiţi

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că unul dintre minori era vecin de bloc cu bătrâna, despre care ştia că locuieşte singură şi este foarte receptivă la solicitările celor care îi bat la uşă. „Victima a preferat să le dea agresorilor toţi banii pe care îi avea în casă (70 lei), cu condiţia să scape cu viaţă. În prima fază s-a temut să vorbească despre cele întâmplate, sesizând poliţia abia la două zile de la comiterea faptei, fapt care a îngreunat munca oamenilor legii. Cât despre presupuşii autori, unul dintre ei a mai avut probleme cu justiţia, suferind până în prezent nu mai puţin de trei condamnări cu suspendare pentru furturi din locuinţe. Poliţiştii le recomandă persoanelor în vârstă să manifeste prudenţă în relaţiile cu cei care le abordează pentru a le solicita sau pentru a le oferi diferite bunuri ori servicii. De multe ori, în spatele unor astfel de acţiuni se ascund intenţia comiterii unei infracţiuni de furt sau tâlhărie. De asemenea, este important să încuiaţi uşa de acces în locuinţă nu doar în momentul în care plecaţi de acasă, ci şi când vă aflaţi la domiciliu. Hoţii pot sustrage rapid bunurile uşor de transportat, chiar când proprietarul locuinţei este acasă, uneori fără ca acesta să sesizeze”, a mai spus subinspectorul Bogdan Niţu.
Minorul în vârstă de 16 ani este cercetat de poliţişti în stare de reţinere, urmând a fi prezentat Judecătoriei Hunedoara cu propunere de arestare preventivă, iar al doilea, în vârstă de 10 ani a fost internat în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Minorilor Deva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU