22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiron Cozma intenţionează să candideze la preşedinţie

Miron Cozma intenţionează să candideze la preşedinţie

Miron Cozma a declarat într-un interviu la Realitatea TV că intenţionează să candideze la preşedinţia României după ce îi va expira interdicţia dată de instanţă potrivit căreia nu poate fi ales, pe o perioadă de şapte ani, în funcţii de stat şi sindicale.
"Da, am intenţia de a candida la preşedinţie după ce expiră termenul interdicţiilor impuse de instanţă", a afirmat Cozma. El a precizat însă că vizitele pe care le-a făcut în Valea Jiului nu au avut un caracter electoral, ci umanitar. "Gestul pe care l-am făcut nu e un gest politic. Eu nu am un partid", a spus Cozma, adăugând că are însă intenţia de a-şi înfiinţa o formaţiune politică, însă "toate la timpul lor".
Fostul lider al minerilor a organizat, duminică, un miting de protest la Lupeni, însă la manifestare au venit doar 100 de persoane. La marşul de protest organizat la Lupeni de Liga Muncitorilor, Şomerilor şi Defavorizaţilor Social condus chiar de fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Cozma a susţinut că preşedinte ar trebui să-i graţieze pe ceilalţi liderii încarceraţi. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a cerut, din nou, redeschiderea dosarelor mineriadei din 1999, în urma cărora el şi foştii lideri au fost condamnaţi la pedepse privative.
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a executat o pedepeasă contopită în 2005 de Curtea de Apel Bucureşti pentru mineriadele din 1991 şi 1999. În 2005, Curtea de Apel Bucureşti a admis contopirea pedepsei de 18 ani pentru mineriada din 1991, cu cea de 10 ani, primită în 12 decembrie 2003 pentru mineriada de la Costeşti, din 1999. Ca rezultat al acestei hotărâri, din ultima sentinţă de 10 ani de închisoare rămasă definitivă în 2005, lui Cozma i s-au scăzut cei şapte ani şi 11 luni pe care îi executase deja din pedeapsa dată pentru mineriada din 1991. În aceste condiţii fostul lider al minerilor a mai avut de executat un rest de pedeapsă de doi ani şi o lună care a expirat pe 2 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII