22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeleşcanu spune că n-are de gând să demisioneze de la Apărare

Meleşcanu spune că n-are de gând să demisioneze de la Apărare

Ministrul Apărării, liberalul Teodor Meleşcanu, a declarat astăzi, la finalul şedinţiei CSAT, că nu va demisiona din actuala funcţie pentru a putea fi numit la Justiţie.

Întrebat dacă va rămâne ministru până la summit-ul NATO, Meleşcanu a declarat într-o primă instanţă că nu ştie.

"Nu, nu vă faceţi probleme, că nu mi-am dat niciodată demisia de niciunde", a spus însă ministrul Apărăriii ulterior, întrebat dacă va demisiona de la Apărare. El a mai precizat, la insistenţele presei, că nu este la curent cu motivaţia Curţii şi că subiectul nu a fost discutat în CSAT.

Aceleaşi întrebări au fost adresate de presă şi premierului, dar acesta nu a răspuns.

Unii dintre liderii PNL au vorbit despre posibilitatea ca Meleşcanu să îşi dea demisia în condiţile în care şeful statului ar refuza să îl revoce de la Apărăre. Băsescu i-a transmis încă din timpul şedinţei PNL de luni premierului că nu consideră oportună schimbarea ministrului Apărării cu şase săptămâni înainte de summit-ul NATO.

Biorul Politic Central al PNL a decis luni să-l nominalizeze pe ministrul apărării Teodor Meleşcanu la Justiţie, urmând ca locul acestuia la apărare să fie preluat de Radu Stroe, însă, potrivit unor surse, preşedintele refuză revocarea lu Meleşcanu din funcţia de ministru al Apărării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS