27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Jinga, ambasador la Londra

Ion Jinga, ambasador la Londra

Preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi decretul de acreditare a lui Ion Jinga în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, informează un comunicat al preşedinţiei.
Nominalizarea lui Ion Jinga, anterior ambasador al României în Belgia, fusese aprobată în unanimitate de comisiile de politică externă ale Parlamentului în 17 decembrie 2007.
Posturile de ambasador al României în SUA şi în Regatul Unit al Marii Britanii au fost vacante timp de aproape un an şi jumătate, în special din cauza neînţelegerilor dintre preşedinte şi premier în privinţa persoanelor propuse pentru aceste funcţii. Până la numirea noilor ambasadori, România a fost reprezentată de însărcinaţii de afaceri din aceste ţări.
Ion Jinga are 46 de ani şi până de curând a fost, din mai 2003, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Belgia. Este absolvent al Facultăţilor de Fizică şi de Drept ale Universităţii Bucureşti, Jinga şi-a dat doctoratul în drept, la Facultatea de Drept a Academiei "Al.I.Cuza", Bucureşti. A făcut Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), are un masterat în integrare europeană la Colegiul Europei de la Bruges, iar în 1997 a obţinut o bursă NATO de cercetare pe tema "Aderarea la NATO, UE şi UEO: diferenţe, similitudini, sinergii. Cazul României".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS