15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstituirea şi funcţionarea Consiliilor de Evaluare Strategică şi Corelare

Constituirea şi funcţionarea Consiliilor de Evaluare Strategică şi Corelare

Reprezentanţii Consiliilor de Dezvoltare Regională (CDR) şi cei ai Consiliilor Regionale de Evaluare Strategică şi Corelare (CRESC) s-au întâlnit joi, 14 februarie 2008 la Bucureşti cu reprezentanţii Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional. La întâlnire au participat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor László Borbély, doamna secretar de stat Anna Horváth şi directorul AM POR Gabriel Friptu.
Principalele teme de discuţie au vizat constituirea şi funcţionarea Consiliilor de Evaluare Strategică şi Corelare. În acest context, ministrul László Borbély le-a cerut reprezentanţilor locali să accelereze procesul de evaluare a proiectelor depuse. Deasemenea, a cerut mai multă implicare în cazurile acelor CRESC-uri care nu s-au întrunit încă, blocând astfel procesul de evaluare a proiectelor.
“Am descentralizat foarte mult acest program, am acceptat sugestiile venite de la dumneavoastră şi trebuie să mergem mai departe. În cazul în care Consiliile de Evaluare Strategică şi Corelare nu funcţionează, nu putem implementa proiectele şi implicit nu putem cheltui banii. Eu îmi doresc să cheltuim cât mai repede aceste fonduri şi să nu pierdem avansul pe care îl avem în faţa altor programe.“
În cadrul discuţiilor, s-a subliniat faptul că evaluarea strategică a proiectelor depuse în cadrul Programului Operaţional Regional este mai eficientă dacă este făcută în baza unui plan de dezvoltare regională coerent. “Trebuie să gândim la nivel regional. Ministerul lucrează în acest moment la Conceptul de Dezvoltare Spaţială a României, care va putea fi folosit pentru aceste proiecte” a  mai declarat ministrul László Borbély.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS