19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTăriceanu consideră dezbaterile pe tema taxei auto drept "instigare la nesupunere civică"

Tăriceanu consideră dezbaterile pe tema taxei auto drept „instigare la nesupunere civică”

Premierul Tăriceanu a criticat foarte dur astăzi dezbaterile publice pe tema taxei auto. În cadrul unei întrevederi la Palatul Victoria, şeful guvernului le-a spus astăzi reprezentanţilor organizaţiilor civice că dezbaterile pe tema taxei auto au depăşit limitele unei dezbateri "fireşti" şi s-au transformat într-o "campanie violentă de instigare la nesupunere civică".

"Mi se pare mai grav lucrul pe care l-am văzut, pentru că dincolo de o dezbatere firească, în care multele critici pot fi exprimate oricând… cred că acesta este rolul media… cred că s-a trecut cu mult peste această atitudine şi a fost chiar o campanie violentă de instigare la nesupunere civică, ceea ce mi se pare că depăşeşte limitele raţionalului", a declarat Tăriceanu.

Premierul a mai spus că, în opinia sa, subiectul taxei auto a fost dezbătut într-un mod "îngust", argumentând că taxa auto nu este o modalitate de a aduce bani la buget, ci este o taxă de mediu.

"S-a avut în vedere un singur aspect, care de la început vreau să vă spun că este greşit, şi anume acela că taxa de primă înmatriculare este o modalitate de a aduce bani la buget. Greşit! Taxa de primă înmatriculare nu a fost aşa ceva şi proiectul pe care îl avem, privind taxa de poluare a automobilelor, iarăşi nu vizează acest lucru, de a umple bugetul, cu toate că din acest buget se fac proiectele de infrastructură, se dau fonduri la sănătate, educaţie, pentru protecţia mediului sau în alte domenii",  a mai spus Tăriceanu.

La întâlnire participă ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, ministrul mediului, Attila Korodi şi şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocănea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII