15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgenda summitului NATO, luată în discuţie de CSAT

Agenda summitului NATO, luată în discuţie de CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte mâine pentru a discuta agenda politică a viitorului summit NATO de la Bucureşti, dar şi chestiuni legate de organizarea securităţii manifestării, care va fi cea mai mare din istoria organizaţiei. Se va lua în discuţie de membrii CSAT concepţia de securitate a evenimentului şi se va trece în revistă stadiul realizării măsurilor stabilite în planul organizării şi asigurării securităţii şi bunei desfăşurări a summitului şi a evenimentelor asociate.
Şedinţa a fost convocată în data de 7 februarie şi are loc în contextul tensiunilor între guvern şi şeful statului pe tema trimiterii de trupe în Ciad şi a revocării dorite de PNL dar dezaprobată de preşedinte al ministrului Apărării, nominalizat pentru portofoliul Justiţiei.
Preşedintele Traian Bãsescu nu a inclus pe ordinea de zi a şedinţei CSAT de mâine propunerea primului ministru de trimitere a 120 de soldaţi în Ciad. Şeful statului a declarat public că nu va accepta angajarea României în Ciad, fără mandat, de către miniştri "euforici" ai Apărării şi de Externe, sugerând că aceştia au tratat respectiva chestiune "fără inteligenţă".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS