14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatul exclude căsătorile homosexuale

Senatul exclude căsătorile homosexuale

Senatul a adoptat astăzi, în plen, un amendament la primul articol din Codul Familiei, precizând clar că familia are la bază căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. În prezent, articolul 1 spune că "familia are la bază căsătoria liber consimţită între soţi", iar senatorii au făcut o clarificare, în sensul că este vorba despre căsătoria liber consimţită "între un bărbat şi o femeie". Precizarea a venit pentru a înlătura orice interpretare ce ar fi putut lăsa o portiţă deschisă pentru cei care pledează în favoarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, prilej cu care dezbaterile din plenul Senatului au deviat către problema drepturilor homosexualilor, susţinute de udemeristul Gyorgy Frunda.
Senatorul Frunda a atras atenţia că problema căsătoriei este una foarte dezbătută la CEDO şi a menţionat că, personal, crede în drepturile homosexualilor, deşi este împotriva căsătoriilor dintre ei. Totuşi, a subliniat că problema trebuie discutată mai profund de către societatea civilă, înainte de a se lua o decizie.
Pentru a intra în vigoare, propunerea legislativă adoptată ieri de plenul Senatului trebuie să treacă şi de Camera Deputaţilor, care este forul decizional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU