14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă o familie din satul Mateeşti ar putea fi evacuată din cauza alunecărilor de teren

Încă o familie din satul Mateeşti ar putea fi evacuată din cauza alunecărilor de teren

Cea de-a opta familie aflată în apropierea haldei de steril Pânga Nord din Mateeşti, judeţul Vâlcea, ar putea fi evacuată în cursul zilei de astăzi, informează NewsIn.

Potrivit primarului localităţii Mateeşti, Nicolae Stănişor, halda a înaintat noaptea trecută cu încă şapte metri înspre locuinţele aflate în zonă. „În cursul zilei de astăzi va avea loc o şedinţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi, în funcţie de evoluţia evenimentelor, vom decide ce este de făcut. De asemenea, aşteptăm şi şedinţa de Guvern care urmează să stabilească despăgubilile pentru cei afectaţi până în prezent de acest fenomen, dar şi pentru terenurile private pe care urmează să fie deviat cursul pârâului Târâia, ameninţat de alunecarea de teren“, a declarat edilul.

Primarul din Mateeşti a mai spus că familia Golescu, care ar putea fi evacuată azi, este alcătuită din patru membri: soţ, soţie şi doi copii.

Reamintim că, până în prezent, şapte familii din satul vâlcean Mateeşti au fost evacuate din pricina alunecărilor de teren provocate de o haldă de steril provenită de la Exploatarea Minieră Berbeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS