15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinu Patriciu prevede o cădere a sectorului imobiliar

Dinu Patriciu prevede o cădere a sectorului imobiliar

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, marţi seara, la Arad că prevede o cădere a sectorului imobliar, care „urmează să se confrunte cu o criză fără precedent“ şi „e normal ca acesta să cadă“.
„România este parte a pieţei globale şi ea nu are cum să scape influenţelor evoluţiilor din această piaţă. Ori, criza lichidităţilor din sistemul financiar mondial duce la extragerea lichidităţilor din economiile încă fragile, cu vitează mai mare decât din oricare altele. Un simptom al acestui exod de capital este căderea bursei, iar următorul domeniu în care s-a investit foarte mult în ultimii ani şi din care fuga capitalului se va face simţită este, cu siguranţă, imobiliarul. Este vorba, în acest caz, despre o logică absolut firească şi de necombătut“, a declarat Dinu Patriciu, citat de NewsIn.
Omul de afaceri a mai afirmat că în următoarele luni, „vom asista la căderea imobiliarului după cum asistăm, deja, de fapt, la fenomenele premergătoare“. „Unul dintrea acestea este blocarea pieţei. Vânzătorii ţin la preţ, iar cumpărătorii nu mai cumpără, ceea ce face ca numărul tranzacţiilor să scadă vertiginos. Acesta este primul mod de manifestare a unei crize imobiliare“, a susţinut Patriciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII