13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMercedes-Benz preferă să construiască o fabrică în România, în locul Poloniei

Mercedes-Benz preferă să construiască o fabrică în România, în locul Poloniei

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz, parte a grupului Daimler, preferă România, în defavoarea Poloniei, la alegerea ţării unde urmează să construiască o nouă uzină, care va produce, începând din 2011, modele din Clasa A şi Clasa B, potrivit autonews.com. "Balanţa inclină spre România", scrie autonews.com, ce menţionează că noua uzină Mercedes-Benz ar putea fi ridicată tot în parcul industrial Tetarom III din localitatea clujeană Jucu, unde Nokia a inaugurat luni o unitate de producţie a telefoanelor mobile.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a recunoscut că au existat discuţii cu oficiali ai Mercedes, scrie autonews.com, care precizează că în România circulă informaţii potrivit cărora uzina Mercedes-Benz ar urma să producă 350.000 de unităţi pe an, iar în rândul oficialilor producătorului german se vehiculează o producţie anuală de 70.000, până la 130.000 de unităţi.
Costurile cu forţa de muncă se ridică la 3,23 euro pe oră în România şi 6 euro în Polonia, în timp ce în Germania ele ajung la 42 euro pe oră. Dezavantajele României în afacerea cu Mercedes ar fi însă infrastructura slab dezvoltată, în comparaţie cu Polonia, precum şi forţa de muncă mai puţin calificată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS