28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŢiriac jr., din nou găsit nevinovat de instanţă

Ţiriac jr., din nou găsit nevinovat de instanţă

Curtea de Apel Bucureşti a admis astăzi apelul lui Ion Alexandru Ţiriac şi a dispus achitarea acestuia în dosarul "Cocaină pentru VIP-uri", pe motiv că fapta nu există. Ţiriac jr. era acuzat de consum şi trafic de droguri şi de faptul că şi-ar fi pus la dispoziţie locuinţa, în vederea consumului de droguri. Decizia magistraţilor poate fi atacată de procurori cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de zece zile.
Pe 18 octombrie 2007, Ion Alexandru Ţiriac, fiul omului de afaceri Ion Ţiriac, a fost achitat şi în primă instanţă, de către Tribunalul Bucureşti, pentru aceleaşi fapte, după cer mai mulţi martori ai acuzării şi-au retras declaraţiile care îl incriminau.
În acelaşi dosar au fost cercetate şi alte VIP-uri, printre care Raluca Sandu, al cărei dosar se află încă pe masa procurorilor, şi Robert Mircea Sandu, care a fost condamnat şi apoi eliberat condiţionat după ce a executat două treimi din pedeapsa definitivă de trei ani de închisoare.

Partea de dosar cu ceilalţi inculpaţi care nu erau VIP-uri s-a judecat separat, iar în decembrie 2005, Tribunalul Bucureşti a pronunţat pedepse grele în cazul acestora. Răzvan Mihail Iotta, cel care îi aproviziona cu droguri pe Robert Mircea Sandu (furnizorul lui Ţiriac junior) şi pe Radu Eugen Năstase (dealerul Ralucăi Sandu), a fost condamnat la 10 ani închisoare, pentru trafic de droguri.
Un alt membru al reţelei, Ion Radu Leonardo, a primit tot zece ani de închisoare, pentru că a organizat aducerea de cocaină din Italia într-un autovehicul modificat special în acest scop. Unul dintre supraveghetorii transportului, Octavian Arhip, a fost şi el condamnat la zece ani de închisoare. Cei care l-au ajutat în această operaţiune şi au însoţit marfa, Radu Pădurean şi Ionuţ Adrian Stoica, au primit câte şase ani de închisoare. Bogdan Alexandu Ionescu şi Mircea Răzvan Dimitriu, doi combinatori care au recunoscut că au deţinut şi vândut cocaină, au primit şase, respectiv şapte ani de închisoare. Bogdan Albu, fost administrator al clubului Karma (actualul club Space), locul unde se drogau mai multe vedete, a fost condamnat la şase ani de închisoare. Radu Eugen Năstase, cel care a divulgat procurorilor întreaga reţea, a fost condamnat de Tribunal la cinci ani de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de încercare de 7 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU