29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeoană vrea demisia guvernului şi anticipate

Geoană vrea demisia guvernului şi anticipate

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat astăzi că singura soluţie pentru situaţia actuală este demisia de onoare a Cabinetului Tăriceanu şi declanşarea de alegeri anticipate, anunţând că PSD nu va mai vota nicio lege a actualei puteri şi nu va susţine niciun fel de restructurare guvernamentală. Acesta a fost, de fapt, singurul punct al şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD de ieri, când s-a decis convocarea unei şedinţe de urgenţă a Comitetului Executiv al partidului, pentru miercuri.
"Constatăm un lucru care într-o democraţie funcţională ar trebui să-l înţeleagă şi actuala putere de dreapta: ieşirea din acest blocaj politic şi constituţional este demisia guvernului Tăriceanu şi găsirea unor soluţii prin care cetăţenii României să dea şansa ca românii să aibă un nou început", a anunţat Mircea Geoană.
Preşedintele PSD a spus că formaţiunea a analizat mai multe variante şi că demisia Guvernului ar trebui să reprezinte o soluţie într-un stat democratic. Geoană a spus că deocamdată social-democraţii nu au discutat despre o moţiune de cenzură, dar a mai precizat că miercuri va avea loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Executiv Naţional pentru "o decizie finală". Mircea Geoană a refuzat să precizeze ce alte variante s-a mai discutat în şedinţa de azi, arătând doar că "toate au plecat de la ipoteza şi decizia că nu există susţinere a acestui Guvern în Parlament".
Şeful social-democraţilor a spus că, dacă demisia de onoare a Executivului se va produce, alegerile anticipate ar putea fi devansate, urmând să aibă loc odată cu alegerile locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS