14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbatul blocat în Mina Ilba a fost scos mort

Bărbatul blocat în Mina Ilba a fost scos mort

Bărbatul blocat de luni după-amiază în Mina Ilba a fost scos mort în această după-amiază, corpul său fiind transportat la IML în vederea efectuării necropsiei.

Echipele de salvatori au reluat azi-dimineaţă operaţiunile de scoatere din mină a bărbatului şi au reuşit, în jurul prânzului, să-l scoată. Corpul acestuia a fost dus la necropsie pentru stabilirea cauzelor decesului şi a momentului în care a survenit acesta.

Salvatorii au reuşit să ajungă la fostul miner blocat profitând de vreme umedă care a permis dislocarea mai uşoară a rocilor. Soţia bărbatului, Mirela Balaş, a fost de faţă în momentul în care cadavrul fostului miner a fost scos. Primul gest al acesteia a fost să mulţumească echipelor de salvatori că şi-au riscat vieţile pentru soţul ei.

Autorităţile locale au anunţat că vor sprijini familia cu 1.000 de lei, iar o fundaţie a declanşat o acţiune umanitară de strângere de fonduri, întrucât familia are şase copii, toţi minori.

Bărbatul a rămas captiv la 200 de metri adâncime după ce, luni după-amiază, în jurul orei 17.00, o galerie s-a surpat peste el şi peste alte două persoane cu care venise în mină ca să caute fier vechi pe care urma să îl comercializeze. Victima accidentului este un fost minier, Vasile Balaj, în vârstă de 48 de ani.

Mina Ilba aparţine Companiei Naţionale Remin Baia Mare şi este dezafectată, fiind închisă în urmă cu un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS