16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeodor Meleşcanu, la Reuniunea Informală a Miniştrilor Apărării NATO

Teodor Meleşcanu, la Reuniunea Informală a Miniştrilor Apărării NATO

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, şi şeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, participă la Reuniunea Informală a Miniştrilor Apărării (RIMAP) din ţările membre NATO, care se desfăşoară, în zilele de 7 şi 8 februarie, la Vilnius (Lituania).
Miniştrii apărării vor aborda subiecte focalizate pe operaţiile NATO  (stadiul desfăşurării şi susţinerii operaţiunilor ISAF din Afganistan şi KFOR din Kosovo), respectiv procesul de transformare a capabilităţilor Alianţei şi asigurarea forţelor.
Agenda discuţiilor mai cuprinde, printre altele, teme referitoare la Forţa de Răspuns a NATO (NRF), sprijinul militar pentru stabilizare şi reconstrucţie, precum şi aspecte care vor fi dezbătute la Summit-ul NATO din aprilie, de la Bucureşti.
Pe parcursul sesiunilor de lucru sunt prevăzute întâlniri ale miniştrilor apărării din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice cu miniştrii apărării/şefii delegaţiilor statelor non-membre NATO contributoare la operaţiile ISAF şi KFOR.
De asemenea, este planificată şi o întrevedere a miniştrilor apărării din ţările care contribuie la Comandamentul Regional Sud din Afganistan.
În marja acestui eveniment vor avea loc Reuniunea Consiliului NATO-Rusia (NRC), în format prânz de lucru, şi Reuniunea Comisiei  NATO-Ucraina (NUC).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS