34.5 C
Craiova
marți, 18 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul de Dolj, acuzat de imixtiune în treburile justiţiei

Prefectul de Dolj, acuzat de imixtiune în treburile justiţiei

Tribunalul Dolj a organizat astăzi o acţiune fără precedent în justiţia Olteniei. Instanţa a organizat o conferinţă de presă pentru a protesta faţă de declaraţiile din ultima vreme ale reprezentanţilor Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) în general, dar în special faţă de acuzaţiile prefectului de Dolj, Silviu Dumitru, care ar fi spus că justiţia e vinovată că nu-i sancţionează exemplar pe interlopii care tulbură liniştea publică în Craiova.

"Administraţia, prin vocea prefectului, a încercat să acuze justiţia pentru luptele de stradă din ultima perioadă. N-avem nici o vină pentru asta. Dimpotrivă, justiţia a emis de-a lungul vremii mandate de arestare pentru cei din clanul Eminescu, din clanul Sandocan, pentru Enriko şi Gigioc, aşa că nu trebuie învinovăţită", a declarat judecătorul Laurenţiu Anghel, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj.
Magistratul susţine că o asemenea poziţie din partea prefectului este total nepotrivită pentru un reprezentant al administraţiei. "Reacţia nostră, de a lua atitudine faţă de acuzaţiile formulate de MIRA, este, ce-i drept, fără precedent, dar cred că trebuia să reacţionăm mai demult faţă de o asemenea ingerinţă nejustificată a administraţiei în treburile noastre, pe care o simţim ca pe o presiune. Prefectul nu poată să ne spună cât să-i ţinem arestaţi pe unii sau pe alţii", a afirmat judecătorul Anghel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII