20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdomniţei e nemulţumit că nu se iau măsuri în cazul dascălilor care nu îşi fac datoria

Adomniţei e nemulţumit că nu se iau măsuri în cazul dascălilor care nu îşi fac datoria

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat astăzi, la Târgovişte, că nu a văzut până acum un cadru didactic care să fie dat afară din învăţământ pentru că nu şi-a făcut bine datoria, el fiind nemulţumit că profesorii cu rezultate bune primesc acelaşi salariu cu cei care nu îşi dau interesul.

“Banii nu vin din cer, vin de la poporul român, care ne dă nouă banii să-i învăţăm copiii. Astăzi, noi plătim costuri în educaţie. Punct. Nu mai avem niciun cuvânt de spus sau nu facem nimic în ceea ce priveşte ce primim în schimbul acestor bani. Nimic. Zero”, a precizat Adomniţei, citat de NewsIn.

Ministrul a adus în discuţie cazul profesoarei din Bucureşti, care a avut o relaţie amoroasă cu elevul său, poveste care s-a încheiat cu sinuciderea adolescentului de doar 17 ani, Adomniţei fiind nemulţumit că în cazul tinerei profesoare nimeni n-a luat o măsură concretă.

“E profund imoral. Acum, în discuţia cu profund ilegal…nu scrie nicăieri, că ministerul, care avea o presiune foarte mare din partea mass-media şi pentru că aşa e şi corect, şi nici inspectoratul n-au putut să ia nicio măsură directă cu acea profesoară. Consiliul profesoral era singurul care putea să decidă, dar a aruncat batista, considerând că nu e grav, putem s-o iertăm”, a precizat ministrul Educaţiei.

Adomniţei este nemulţumit că în cazurile grave petrecute în şcoli se încearcă muşamalizarea faptelor şi doar atunci când acestea sunt foarte grave sunt şi sancţionate. “Acum, vine un profesor şi face un act de violenţă asupra unui elev. Profesorii îl acoperă. Vine un elev şi face un act de violenţă asupra unui profesor. Încercăm să ascundem, să nu spunem nimănui, dar nu-l dăm afară decât dacă este foarte, foarte grav şi nu mai poate nimeni suporta sau nu mai poate fi acoperită chestiunea. Prima intenţie este întotdeauna de a a acoperi, de a muşamaliza”, a adăugat ministrul.

Adomniţei spune însă că problema care îl frământă cel mai tare este calitatea educaţiei, dar mai ales faptul că banii se impart în mod egal la toate cadrele didactice, fără să se ţină cont de rezultate.

Ministrul a subliniat că “nu contează ce şi cum primim de la profesorii noştri. Plătim salarii oricum, egal, la toţi. (…) Nu e chiar foarte bine. Nu e provocator. Nu îndeamnă oamenii să muncească, îi îndeamnă să stea, să facă meditaţii acasă”.

Adomniţei a participat, joi, la Târgovişte, la dezbaterile privind proiectul de legi ale educaţiei, unde a prezentat profesorilor, directorilor de instituţii de învăţământ, părinţilor, elevilor, reprezentanţilor sindicatelor şi autorităţilor publice locale, prevederile proiectului legislativ. El a solicitat ca toţi cei interesaţi să trimită la Ministerul Educaţiei, până pe 17 februarie propunerile şi sugestiile cu privire la proiecte. Ministrul Educaţiei a mai precizat că discuţii similare vor avea loc în următoarele zile în judeţele Suceava, Vâlcea şi Argeş.

Procurorii au dispus, la începutul lunii august 2007, neînceperea urmăririi penale în dosarul privind decesul lui Bogdan Alexandru Costache, elevul care s-a aruncat, în luna mai, de la balconul profesoarei Corina Vasile, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti printr-un comunicat.

Prin rezoluţia procurorului din data de 3 august s-a dispus neînceperea urmăririi penale deoarece din cercetările efectuate nu au rezultat date sau indicii care să ducă la concluzia că moartea lui Bogdan Costache ar fi fost urmarea săvârşirii unei fapte de natură penală, se precizează în comunicatul Parchetului.

Elevul Bogdan Costache, în vârstă de 18 ani, s-a sinucis, în 24 mai 2007, aruncându-se de la etajul nouă al blocului în care locuia profesoara cu care avea o relaţie intimă. Elevul se afla la o şedinţă de meditaţii pentru bacalaureat, cu profesoara de română Corina Vasile. Presa susţine, printr-o serie de dovezi suspectate că au fost divulgate de organele de anchetă, că elevul avea o relaţie intimă cu profesoara Corina Vasile.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS