36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeaţa îngreunează traficul rutier în multe zone din ţară

Ceaţa îngreunează traficul rutier în multe zone din ţară

Ceaţa foarte densă îngreunează circulaţia pe multe drumuri din ţară, vizibilitatea scăzând, pe alocuri, chiar la mai puţin de 50 de metri, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Judeţele în care traficul este afectat de acest fenomen sunt: Prahova, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Teleorman, Caraş-Severin, Hunedoara, Maramureş, Covasna, Harghita şi Călăraşi. Pe cele două autostrăzi, deşi nu este ceaţă, carosabilul umed şi alunecos îngreunează traficul rutier.
Reamintim că în aceste condiţii nefavorabile, în care vizibilitatea este sub 100 de metri, ori atunci când suprafaţa carosabilă este alunecoasă, obligaţia legală a şoferilor este de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi şi 50 de km/h în afara lor.
Regula este valabilă pentru toate categoriile de drumuri, inclusiv pentru autostrăzi, în cazul cărora există un plus de pericol tocmai din cauza vitezei sporite cu care, de regulă, se circulă.
De asemenea, se impune şi mărirea distanţei de siguranţă în mers între vehicule. Totodată, nu trebuie uitat faptul că manevrele cele mai periculoase pe timp de ceaţă sunt trecerile de pe o bandă pe alta şi depăşirea.
Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, trebuie să conştientizeze că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic şi de aceea să evite, pe cât posibil, deplasările în aceste condiţii de vizibilitate redusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS