9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE îşi va da acordul pentru preluarea Automobile Craiova de către Ford

CE îşi va da acordul pentru preluarea Automobile Craiova de către Ford

Comisia Europeană îşi va da acordul pentru preluarea Automobile Craiova de către grupul american Ford, iar după transferul de proprietate vor fi continuate discuţiile dintre autorităţile române şi CE pe tema ajutorului de stat regional pentru pregătirea angajaţilor şi dezvoltarea infrastructurii.

"Comisia se va pronunţa asupra contractului, cu excepţia unor clauze contractuale legate de ajutorul de stat regional. Va fi emisă o soluţie prin care Ford să preia Automobile Craiova, urmând ca, după aceea, să se discute mai pe larg problemele privind locurile de muncă şi dezvoltarea infrastructurii în zona fabricii", potrivit unor surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Membrii comisiei de privatizare ar urma să se întâlnească în următoarele zile pentru a discuta despre finalizarea tranzacţiei.

Comisia Europeană a lansat, în octombrie 2007, o investigaţie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova în cadrul procesului de privatizare, uzina auto fiind preluată, în luna septembrie, de grupul american Ford. Comisia a cerut României să suspende orice subvenţii ilegale până la finalizarea investigaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS