21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu prejudiciat bugetul de stat cu peste 700.000 de lei

Au prejudiciat bugetul de stat cu peste 700.000 de lei

Doi tineri din judeţul Constanţa sunt cercetaţi de poliţiştii Biroului Cercetări Penale în colaborare cu poliţiştii Compartimentului de Investigarea Fraudelor din cadrul Serviciului de Poliţie Maritimă Port Constanţa pentru comiterea infracţiunilor de declarare de date inexacte la Oficiul Registrului Comerţului, evaziune fiscală, fals intelectual, folosirea fără drept a creditului societăţii.
În fapt, I. MIHAI, de 32 ani şi D. CIPRIAN, de 25 ani, în calitate de asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale din Constan’a, respectiv împuternicit al societăţii, cu ocazia preluării acesteia au menţinut sediul social la o adresă inexistentă, iar ulterior au desfăşurat activităţi, fără a evidenţia contabil veniturile realizate în cursul anului 2007 în sumă totală de aproximativ 2.600.000 lei.
Aceştia s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat cu o sumă de peste 760.000 lei, folosind-o în interes personal.
La data de 5 februarie, învinuiţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de a se lua măsura obligării de a nu părăsi ţara, masura acceptată de Parchet. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea intregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS