30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA falsificat documente şi a obţinut credite de consum de peste 20.000 de lei

A falsificat documente şi a obţinut credite de consum de peste 20.000 de lei

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Neamţ au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 36 ani, din municipiul Roman, judeţul Neamţ şi au stabilit că, în perioada 15 august – 31 decembrie 2007, acesta a întocmit în fals adeverinţe de venit, falsificând şi carnetele de muncă ale mai multor persoane.
În fapt, în baza acestor documente, au fost obţinut credite de consum de la o bancă din oraşul Roman, sume de bani care au fost primite de către P. CEZAR, care şi-a atribuit şi o identitate falsă, suma totală însuşită fiind de 23.000 lei RON .
Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a confirmat începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, instigare la infracţiunea de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea.
În ziua de 4 februarie, faţă de P. CEZAR s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind prezentat Judecătoriei Roman cu propunere de arestare preventivă. Propunerea făcută a fost însuşită de către instanţa de judecată, care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 zile.
Faţă de aceeaşi persoană au mai fost efectuate cercetări în perioada 2006 – 2007 pentru fapte similare dispunându-se trimiterea în judecată în stare de libertate. Cauza se afla pe rolul Judecătoriei Roman, prejudiciul creat, de 144.000 lei RON, nefiind recuperat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS