15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiu la Rafinăria Petrobrazi

Incendiu la Rafinăria Petrobrazi

Un incendiu puternic a izbucnit azi dimineaţă, în jurul orei 6.00, la un rezervor al Rafinăriei Petrobrazi, la câţiva kilometri de Ploieşti. În câteva minute flăcările s-au extins la un al doilea rezervor, în cele două recipiente fiind motorină şi aditivi pentru motorină. Peste 50 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova acţionează la locul incendiului. Nicolae Alexand, prefectul de Prahova, a cerut ajutoare din partea pompierilor din Bucureşti pentru stingerea incendiului.
"Substanţele din cele două rezervoare, motorină şi aditivi pentru motorină, nu au potenţial de explozie atât de mare încât să prezinte risc pentru populaţie", a spus şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Marian Burloi.
Nici pentru locuitorii municipiului Ploieşti, nici pentru cei ai localităţii Brazi, unde este situată rafinăria, nu există pericolul ca focul să se extindă la alte rezervoare. La această oră flăcările la unul dintre rezervoare au fost stinse. Cel de-al doilea rezervor este mai mare şi are capacitatea de 2.000 – 3.000 de tone de motorină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS