14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePod provizoriu peste Jiu pentru reluarea traficului greu prin Defileul Jiului

Pod provizoriu peste Jiu pentru reluarea traficului greu prin Defileul Jiului

Traficul greu prin Defileul Jiului se va relua după data de 20 februarie ac.c, a anunţat azi prefectul judeţului Gorj, Ştefan Popescu Bejat.
Decizia a fost luată în şedinţa extraordinară de astăzi a Grupului de suport tehnic pentru fenomene distructive de origine geologică şi accidente pe căile de transport din cadrul Comitetului Judeţean Gorj pentru Situaţii de Urgenţă, ocazie cu care s-a hotărât construirea, în regim de urgenţă, a unui pod provizoriu pe Drumul European 79, la kilometri 105+279, pe care să fie reluată circulaţia traficului rutier greu între localităţile Bumbeşti-Jiu şi Petroşani. Termenul de dare în folosinţă a podului provizoriu de peste Jiu a fost stabilit la data de 20 februarie a.c.
În acelaşi timp, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va decide dacă podul vechi va fi consolidat sau se va construi altul nou, dat fiind faptul că acesta datează din 1913.
Traficul greu prin Defileul Jiului a fost restricţionat pe data de 20 ianuarie a.c. din cauza unor fisuri apărute în podul de metal de peste Jiu. În prezent, în zona respectivă se circulă doar pe un singur sens cu viteza de 5 km/h.
Traficul vehiculelor grele a fost deviat şi se desfăşoară, în prezent, pe rutele ocolitoare: Târgu-Jiu – Filiaşi – Drobeta-Turnu Severin – Orşova – Caransebeş – Haţeg – Petroşani; Târgu-Jiu – Râmnicu Vâlcea – Brezoi – Sibiu – Simeria – Petroşani sau Târgu-Jiu – Drobeta-Turnu Severin – Orşova – Caransebeş – Haţeg – Petroşani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS