15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateImigranţii din Marea Britanie trebuie să înveţe să stea la coadă şi să nu scuipe pe stradă

Imigranţii din Marea Britanie trebuie să înveţe să stea la coadă şi să nu scuipe pe stradă

Imigranţii care sosesc în Marea Britanie urmează să primească ghiduri în care li se va explica faptul că trebuie să stea la coadă în magazine şi că nu au voie să scuipe pe stradă, potrivit unor propuneri formulate luni de ministrul britanic pentru comunităţi Hazel Blears, transmite AFP.
Aceste ghiduri, care vizează să îi ajute pe imigranţi să se integreze mai bine în societatea britanică, vor recomanda noilor veniţi şi să nu asculte muzică prea tare, să nu atingă oamenii fără permisiunea lor sau să nu arunce gunoaie pe jos. Ghidurile vor fi puse la dispoziţie de autorităţile locale.
"Este normal să ne aşteptăm ca imigranţii să respecte regulile noastre, în schimb rolul nostru este să le explicăm care sunt aceste reguli", a declarat Blears pentru BBC.
"Aceste ghiduri sunt un mijloc de a transmite informaţiile. Ele reprezintă un ghid foarte general al ţării, al comitetului şi oraşului pentru a ajuta imigranţii să evite să spună sau să facă lucruri care ar putea perturba comunităţile locale sau să aibă probleme cu justiţia", a explicat ea.
Textul, care urmează să facă obiectul unor consultări înainte de a fi finalizate, trebuie să includă şi sfaturi despre valori de bază, ca respectarea legii.
Marea Britanie are o tradiţie lungă în ceea ce priveşte imigraţia, în special provenind din fostele sale colonii din Asia sau Caraibe, iar mai recent din noile state membre UE, ca Polonia.
De câţiva ani, integrarea unor comunităţi a pus probleme în Marea Britanie, în special din cauza intensificării islamismului în lumea musulmană

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS