19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDascălu, propus pentru excludere din PC

Dascălu, propus pentru excludere din PC

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Constantin Dascălu, ar putea fi exclus din Partidul Conservator pe motiv că este „simpatizant“ PD-L. În lipsa unei adeziuni la PD şi a unei demisii scrise din PC, conservatorii doljeni s-au gândit să-l excludă pe Dascălu pe baza unor declaraţii făcute în presă, acesta afirmând că este „simpatizant“ PD-L.

Dragoş Cotarcea, preşedintele interimar al PC Dolj, a declarat că relaţia lui Dascălu cu PC nu reprezintă o prioritate pentru partid, însă conducerea judeţeană a formaţiunii a propus deja excluderea lui Dascălu din PC. Potrivit preşedintelui interimar al PC Dolj, situaţia lui Dascălu în partid depinde şi de rezultatele demersului înaintat de candidatul la alegerile pentru preşedinţia PC, Florin Anghel, acesta contestând modul de desfăşurare a congresului de alegeri şi rezultatele acestuia.

„Săptămâna trecută, biroul judeţean a înaintat propunerea de excludere din partid a domnului Dascălu, pentru că a spus că simpatizează cu PD. E o situaţie mai complicată însă, pentru că, dacă contestaţia domnului Florin Anghel va fi admisă, congresul va fi considerat nestatutar şi Dascălu va fi în continuare membru al Consiliului Naţional al PC. Oricum, cei de la filiala municipală vor avea o şedinţă probabil luni, prin care vor înainta biroului judeţean propunerea de excludere“, a spus Cotarcea.

Dascălu: „Nu cred că voi fi exclus“

De cealaltă parte a baricadei, Constantin Dascălu, care s-a autointitulat membru PC, dar simpatizant PD-L, este de părere că şefii de la Dolj ai PC nu pot lua decizia de excludere a sa din partid. „În conformitate cu statutul, când se fac asemenea propuneri, trebuie să fiu şi eu invitat la şedinţă. Nu cred că se poate lua o astfel de decizie, pentru că am făcut enorm pentru partid şi nu cred că ar lua o astfel de decizie colegii mei din biroul judeţean. Am avut discuţii cu mai mulţi colegi. Sunt şi colegi care au această părere, însă majoritatea din birou nu cred că ar lua o astfel de hotărâre“, a argumentat vineri Dascălu.

Reamintim faptul că, potrivit Statutului aleşilor locali modificat în 2006, Constantin Dascălu îşi pierde de drept mandatul de consilier judeţean şi implicit funcţia de vicepreşedinte al CJ Dolj în cazul în care îşi pierde calitatea de membru al PC, partid pe listele căruia a fost ales în 2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU