16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompania Hertz nu mai închiriază maşini cetăţenilor români

Compania Hertz nu mai închiriază maşini cetăţenilor români

Compania Hertz nu închiriază maşini românilor din străinătate. Nu este un anunţ oficial, ci un ordin intern folosit ca scuză de un angajat al companiei de la Bruxelles. Acesta i-a spus unui român care plătise anticipat că nu-i poate închiria o maşină, din cauza cetăţeniei.

O situaţie care a ajuns şi la urechile europarlamentarilor români care au promis că vor face o interpelare pe această temă la Comisie.

Europarlamentarii Magor Csibi şi Cristian Buşoi vor face o interpelare la Comisie după ce un român a reclamat că a fost discriminat de firma de închirieri auto Hertz. Deşi plătise anticipat, filiala din Bruxelles a refuzat să-i închirieze o maşină, pe motiv că în trecut a avut neplăceri din cauza unor clienţi din România.

"Atât eu cât şi colegul meu Magor Csibi, şi probabil şi ceilalţi colegi parlamentari europeni, am primit un email de la un cetăţean român, care ne-a relatat o întâmplare: faptul că deşi plătise în avans şi-şi făcuse rezervare pentru a închiria o maşină de la compania Hertz, când a ajuns acolo şi a prezentat paşaportul şi permisul de conducere care purtau ştampila statului român, i s-a refuzat închirierea maşinii pe motiv că există un ordin intern al companiei, de a nu se mai închiria maşini cetăţenilor români." a declarat pentru The Money Channel europarlamentarul Cristian Buşoi.

Europarlamentarii i-au trimis o scrisoare companiei Hertz pentru a afla detalii şi au promis că vor discuta problema la reuniunea Comisiei pentru piaţă internă şi protecţia consumatorilor, programată luna aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII