19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVideoclipurile semifinaliştilor la Eurovision vor fi difuzate de duminică la TVR1

Videoclipurile semifinaliştilor la Eurovision vor fi difuzate de duminică la TVR1

Videoclipurile a 12 dintre cei 24 de semifinalişti de la selecţia naţională Eurovision vor putea fi vizionate la TVR1, de duminică până pe 8 februarie, a anunţat biroul de presă al TVR.

Videoclipurile celor 24 de semifinalişti ai selecţiei naţionale Eurovision au fost înregistrate în perioada 24-26 ianuarie în Studioul 3 al TVR.

Suedezii LaGaylia Frazier şi trupa formată din Oscar, Lars, Alexander şi Fredrik au preferat să îşi producă singuri videoclipurile pentru piesele "Dr Frankenstein" şi respectiv "Shine". Şi videoclipul piesei "RailRoad, RailRoad" al Rednex şi Ro-mania a fost produs de artişti. Muzicienii au filmat videoclipurile la Stockholm, pentru a economisi timp şi bani, potrivit comunicatului.

Înregistrarea celor 21 de videoclipuri care s-au filmat în România a durat peste 25 de ore.

Videoclipurile celor 12 semifinalişti care vor intra, prin tragere la sorţi, în prima semifinală, ce va avea loc pe 9 februarie, vor fi difuzate pe TVR 1 de pe 3 până pe 8 februarie, iar din 10 februarie, TVR va transmite videoclipurile celei de-a doua semifinale.

Videoclipurile pieselor vor fi postate şi pe site-ul TVR, pe pagina dedicată concursului Eurovision.

Semifinalele vor avea loc în cadrul unor emisiuni transmise în direct de TVR1, pe 9 şi 16 februarie. Primele şase piese din fiecare semifinală vor concura în etapa următoare. Finala naţională va avea loc pe 23 februarie, iar în urma evenimentului va fi aleasă piesa ce va reprezenta România la una dintre semifinalele internaţionale ale concursului Eurovision de la Belgrad.

Regulamentul internaţional al Eurovision a fost modificat faţă de anul trecut, altfel încât, în 2008, vor avea acces direct în finală doar reprezentanţii Franţei, Angliei, Spaniei, Marii Britanii şi Germaniei, ţări care cotizează pentru organizarea concursului, dar şi câştigătorul de anul trecut, Serbia. În trecut se calificau automat şi ţările care ocupaseră primele zece poziţii la ediţia anterioară.

Pentru ediţia 2008 a concursului Eurovision s-au înscris un număr record de ţări, 43, dintre care nou-venite sunt San Marino şi Azerbaidjan. În afară de cele cinci ţări calificate automat, celelalte 38 de state vor intra, prin tragere la sorţi, în două semifinale, ce vor avea loc pe 20 şi 22 mai.

Finala concursului va avea loc pe 24 mai, la Belgrad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS