15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnicredit Ţiriac Bank măreşte ratele lunare la creditele de retail pentru a uniformiza portofoliul

Unicredit Ţiriac Bank măreşte ratele lunare la creditele de retail pentru a uniformiza portofoliul

Unicredit Ţiriac Bank a uniformizat, din 21 ianuarie 2008, dobânzile şi comisioanele pentru persoanele care aveau deja un credit luat de la Banca Ţiriac, HVB Bank sau UniCredit România înainte de fuziunea celor trei bănci, a anunţat astăzi banca.

Din necesitatea de a uniformiza portofoliile de credite ale celor trei bănci şi în concordanţă cu evoluţiile recente din piaţa financiar-bancară, banca Unicredit Ţiriac "a aliniat dobânzile şi comisioanele portofoliului de credite existent la dobânzile şi comisioanele standard ale băncii", se arată în comunicatul publicat azi.

Clienţii băncii vor trebui să plătească rate lunare mai mari pentru împrumuturile luate în euro sau în lei, în special din cauza aplicării aceluiaşi comision – de 0,5% – la sold, în condiţiile în care dobânzile aplicate de Unicredit Ţiriac Bank nu s-au modificat semnificativ.

De asemenea, reprezentanţii băncii precizează că, dintr-o eroare, majorările aplicate de la 21 ianuarie au fost aplicate şi unui segment de clienţi care nu era vizat de această măsură, dar că aceştia îşi vor primi diferenţa de bani înapoi în următoarele zece zile.

Până la finalul lunii martie 2008, întregul portofoliu al băncii ar trebui să fie uniformizat, se mai arată în acelaşi comunicat.

Pentru un credit de nevoi personale în lei, banca percepe o dobândă anuală între 7,95% şi 8,95%, în funcţie de perioada pentru care este contractat. Pentru acelaşi tip de împrumut, dar în euro, Unicredit Ţiriac Bank percepe o dobândă între 6,95% şi 7,95%, în timp ce dobânda pentru creditul personal cu ipotecă sau pentru cel pentru locuinţă în lei este de 4,95% şi de 3,95% pentru euro. În cazul creditelor ipotecare, dobânda aplicată de bancă variază în funcţie de EURIBOR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS