11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Cu cuţitul, la şcoală…

Olt: Cu cuţitul, la şcoală…

O patrulă de jandarmi din cadrul Plutonului Jandarmi Supraveghere şi Intervenţie Caracal, în timp ce executa sâmbătă o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, a fost sesizată în jurul orelor 08.50, despre faptul că în incinta Liceului „Matei Basarab” din localitate, un elev avea asupra sa un cuţit.
Având în vedere cele sesizate, jandarmii s-au deplasat la faţa locului, unde au procedat la identificarea celui în cauză. La controlul corporal preventiv executat asupra lui O. I. de 16 ani, domiciliat în municipiul Caracal, judeţul Olt, într-unul din buzunarele pantalonilor, a fost găsit un cuţit cu lungimea totală de 18 cm.
Celui în cauză i s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 61/1991 republicată. Cuţitul a fost ridicat şi introdus în camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.
Dosarul cu actele premergătoare va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru continuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS