20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătoarea Manţog, achitată de Curtea de Apel Craiova

Judecătoarea Manţog, achitată de Curtea de Apel Craiova

Judecătoarea Ecaterina Manţog, soţia liderului PD-L Gorj Ionel Manţog, a fost achitată astăzi de magistraţii Curţii de Apel Craiova, în dosarul în care era acuzată de DNA pentru fals în declaraţii.
Pe 31 octombrie 2007, judecătoarea Ecaterina Luminiţa Manţog de la Tribunalul Gorj – soţia lui Ionel Manţog, acuzat în dosarul "Strămutaţii de lux" – a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru fals în declaraţii în scopul ascunderii unei fapte de corupţie. Anchetatorii susţineau că, la data de 4 mai 2005, cu ocazia completării declaraţiei de avere solicitate de Consiliul Superior al Magistraturii, a omis să declare că deţine un teren cu suprafaţa de 400 mp, situat în comuna Slivileşti, judeţul Gorj, scopul său fiind, potrivit procurorilor, a fost ascunderea modului ilicit în care soţul său ar fi dobândit terenul respectiv.
Pe 7 noiembrie 2007, Luminiţa Manţog a fost suspendată din funcţia de judecător de către Consiliul Superior al Magistraturii.
Azi, magistraţii craioveni au stabilit că nu există elementele constitutive ale unei infracţiuni, judecătoarea Ecaterina Manţog fiind declarată nevinovată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII