19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia juridică a dat undă verde ordonanţei privind locuinţele sociale pentru chiriaşi

Comisia juridică a dat undă verde ordonanţei privind locuinţele sociale pentru chiriaşi

Deputaţii din Comisia juridică au aprobat astăzi Ordonanţa privitoare la înfiinţarea unui fond de locuinţe destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate, dorindu-se alocarea de bani anual la bugetul de stat.

Preşedintele Comisiei juridice, Sergiu Andon, a arătat că, prin această ordonanţă, se obligă Ministerul Finanţelor ca anual să prevadă o sumă din bugetul de stat pentru construirea de locuinţe sociale, care va apărea ca un capitol special în bugetul Ministerului Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.

Pe de altă parte, deputatul PC a arătat că se creează şi un mecanism de comunicare între administraţia centrală şi autorităţile locale, care vor avea o bază de date privind nevoile de locuinţe sociale. Fondurile pentru construcţia locuinţelor vor veni atât de la bugetul de stat, cât şi, pe plan local, din donaţii şi subvenţii. Un amendament adoptat de deputaţii jurişti prevede că persoanele care donează imobile primăriilor vor fi scutite de taxe, cu condiţia ca acele imobile să devină locuinţe sociale. Ordonanţa este deja în vigoare, iar modificările vor intra în vigoare odată cu adoptarea legii. Camera Deputaţilor este cameră decizională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS