14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgentul care a fraudat Societe Generale a devenit star pe Internet

Agentul care a fraudat Societe Generale a devenit star pe Internet

Jérôme Kerviel, agentul de bancă de 31 de ani care a fraudat Société Générale cu aproape 7 miliarde de euro, a devenit un adevărat star pe internet. În câteva zile, numele lui este căutat de sute de mii de oameni pe Google.
Cei mai multi ii trimit mesaje de incurajare, altii, mult mai putini, ii reproseaza tunul pe care l-a dat.

Profilul celui care a dat lovitura mileniului, dupa cum scriu mai multe cotidiane, a starnit interesul internautilor care se intrec in a-i face recomandari. Cei mai rautaciosi ii ofera in dar o pereche de catuse, dar Kerviel are si multi fani.

“Bravo, Jerome!”, ii scriu unii, “tine-o tot asa!”. Altii ii cer pur si simplu cateva milioane ca sa-si puna pe picioare o afacere.

In Franta au aparut si cluburi care ii poarta numele, iar unul dintre acestea il propune la Premiul Nobel pentru econnomie.

Pentru moment, nu se stie cat a castigat traderul din afacerea frauduloasa. In orice caz, nu întreaga sumă cu care a fraudat banca. Conducerea Société Générale sugereaza chiar ca s-ar putea ca Jerome Kerviel sa nu se fi ales cu nici un ban.

La Parchetul din Paris, impotriva lui au fost depuse trei plangeri, una din partea bancii si doua din partea unor actionari. Kerviel este acuzat de fals in documente bancare, uz de fals si patrundere frauduloasa in sistemele informatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS