16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina: Bătaie în sediul Preşedinţiei, între Ministrul de Interne şi primarul Kievului

Ucraina: Bătaie în sediul Preşedinţiei, între Ministrul de Interne şi primarul Kievului

O confruntare fizică între ministrul ucrainean de Interne şi primarul Kievului a atras astăzi reacţia dură a preşedinţiei, care a catalogat acest incident drept "ruşinos".

Ministrul ucrainean de Interne, Iuri Luţenko, susţinător al preşedintelui Viktor Iuşcenko, s-a bătut vineri cu primarul Kievului, Leonid Cernovetski, la încheirea unei reuniuni la sediul Preşedinţiei, chiar sub ochii politicienilor ucraineni de rang înalt.

Cei doi bărbaţi s-au acuzat reciproc de deturnare de fonduri în afaceri imobiliare în Kiev, în prezenţa şefului statului.

După plecarea acestuia din urmă, politicienii au trecut la agresiuni fizice.

Primarul, foarte criticat la Kiev mai ales pentru scandalurile din jurul vânzării lipsite de transparenţă a unor terenuri, susţine că a primit două lovituri sub centură şi un pumn în plină figură. "Este un adevărat coşmar!", a declarat el pentru postul public de televiziune.

La rândul său, ministrul, al cărui partid are drept siglă un pumn strâns, a dat asigurări că adversarul său a fost primul care l-a lovit pe sub masă la un genunchi bolnav.

"În replică, i-am dat o palmă lui Cernovetski. Toţi guvernatorii regionali au văzut", a explicat acesta, refuzând să-şi prezinte scuzele, aşa cum i-a cerut primarul.

Incidentul, primul de acest gen între doi demnitari de rang înalt din Ucraina, a atras critici virulente în stat, provocând nemulţumirea preşedintelui.

"Acest conflict este ruşinos, mai puţin interesează cine a început şi cine este vinovatul", a condamnat înr-un comunicat şeful administraţiei prezidenţial, Viktor Baloga.

Preşedintele Iuşcenko a cerut luni Parchetului "să facă lumină" în acest incident şi să pedepsească, "în caz de necesitate", participanţii, potrivit aceluiaşi comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU