18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie s-a aruncat cu copilul în braţe de la etajul cinci al unui imobil din Capitală

O femeie s-a aruncat cu copilul în braţe de la etajul cinci al unui imobil din Capitală

O femeie şi fetiţa ei de aproximativ un an au murit, după ce s-au aruncat astăzi de la etajul cinci al unui imobil din centrul Capitalei, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Potrivit comisarului Christian Ciocan, femeia, Cristina Datcu, în vârstă de 21 de ani, şi copilul acesteia, o fetiţă de aproximativ un an, au căzut în curtea Bisericii Ruse de pe strada Ion Ghica din sectorul 3 al Capitalei.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei 10 şi Grupa Omoruri a Poliţiei Capitalei.

Din datele pe care poliţiştii le au până acum reiese că femeia care s-a aruncat cu copilul în braţe s-a sinucis, rudele şi prieteni apropiaţi ai acesteia declarând că ea a anunţat "cu ceva timp în urmă că se va arunca". Din primele date ale anchetei rezultă că principala cauză ar fi o depresie şi că femeia avea probleme personale, precizând că nu este vorba de o crimă.

Rudele şi prieteni apropiaţi ai femeii au declarat că ea ar fi anunţat, "cu ceva timp în urmă, nu neapărat azi, că se va arunca".  Aceştia sunt anchetaţi în prezent la Poliţia Capitalei, a precizat purtătorul de cuvânt.

Trupurile celor două victime au fost transportate la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici", unde luni va fi făcută necropsia, urmând a fi stabilite cauzele morţii.

Anchetatorii au încheiat cercetările la faţa locului, iar trupurile femeii şi ale fetiţei acesteia au fost urcate în maşină şi transportate la INML.

Medicul de pe ambulanţa care a venit la faţa locului, Virica Nicolae, a declarat, pentru Mediafax, că femeia s-a aruncat de la geamul unei locuinţe situate la mansarda imobilului, apreciind că este vorba probabil de un suicid. În momentul sosirii ambulanţei, atât mama, cât şi copilul acesteia erau decedaţi, a precizat medicul. Doctorul Virica Nicolae a adăugat că în apartamentul de unde s-a aruncat femeia i-a găsit pe fratele, sora şi cumnatul Cristinei Datcu, care au spus că erau acasă în momentul producerii incidentului. Familia a mai povestit că femeia s-a încuiat în cameră, iar la un moment dat s-a auzit o bubuitură, a mai spus medicul. Totodată, potrivit declaraţiilor familiei, Cristina Datcu nu era căsătorită şi nu mai avea alţi copii. Medicul a mai spus că apelul în legătură cu acest caz a fost primit la ora 14.54, iar ambulanţa a ajuns la faţa locului în opt minute. Ea a adăugat că în urma incidentului, cumnatului şi fiului acestuia li s-a făcut rău, fiindu-le acordat primul ajutor.

Vecinii femeii spun că aceasta se afla în proces de paternitate cu tatăl copilului, care nu vroia să-l recunoască, apreciind că probabil acesta ar fi motivul pentru care s-ar fi sinucis.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, a declarat, pentru Mediafax, că în urma apelului primit prin numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 15.00, patrula de jandarmi care era în zonă s-a deplasat la faţa locului pentru securizarea zonei şi conservarea probelor. Militaru nu a confirmat informaţiile referitoare la procesul de paternitate în care se afla femeia, precizând că ceea ce se ştie deocamdată cu certitudine este că atât mama, cât şi copilul au decedat pe loc, "ceea ce este tragic".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII