19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDocumente false descoperite la punctul de trecere a frontierei Bechet

Documente false descoperite la punctul de trecere a frontierei Bechet

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit ieri, cu ocazia controlului de frontieră efectuat la ieşirea din România, două documente false folosite de un cetăţean român pentru a conduce un autovehicul.
Ieri, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, Lucian C., de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Olt, conducând un autoturism cu intenţia de a călători în Grecia.
Cu ocazia controlului de frontieră, cetăţeanul respectiv pe lângă paşaportul individual, precum şi un document cu titulatura de permis internaţional de conducere, respectiv încă un document ce reprezenta traducerea internaţională a acestuia .
Documentele în cauză au trezit suspiciunile poliţiştilor de frontieră, care au procedat la o verificare atentă a celor prezentate, în urma studierii acestora constatându-se că nu întrunesc condiţiile de formă şi fond caracteristice unui document autentic, iar elementele de siguranţă lipsesc în expunerea la raze UV .
Ulterior, cetăţeanul român a prezentat şi permisul de conducere autentic, eliberat de autorităţile române, declarând totodată faptul că documentele respective le-a procurat din Grecia, în schimbul sumei de 200 de euro, şi nu au mai fost prezentate până în acel moment niciunei alte autorităţi .
Drept urmare, poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului în cauză acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU