14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaria Filip, debarcată de la finanţele craiovene

Maria Filip, debarcată de la finanţele craiovene

Directoarea Administaţiei Finanţelor Publice a muncipiului Craiova, Maria Filip, a fost demisă din funcţie zilele trecute, în urma unei decizii a Curţii Supreme de Justiţie. Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sebastian Bodu, a venit la sfârşitul anului 2006 la Craiova cu o sarcină precisă, de a-i da jos pe Maria Filip şi pe adjunctul acesteia, Vicenţiu Iordache, pe motiv că nu şi-au realizat programul de colectare a fondurilor la buget. Maria Filip a contestat hotărârea lui Bodu la toate instanţele, „dar a pierdut la Curtea Supremă de Justiţie şi a primit zilele trecute decizia“, a precizat directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj, Mihai Antonescu. Până ieri, ANAF nu stabilise cine o va înlocui pe Maria Filip, însă atribuţiile acesteia au fost preluate de directorul adjunct, Vicenţiu Iordache.

Procesul lui Iordache nu s-a soluţionat, motiv pentru care acesta a rămas director adjunct al Administraţiei Finanţelor Publice Craiova până la pronunţarea instanţelor.

Şi Filip a rămas pe fotoliul de director până la pronunţarea Curţii Supreme, iar în prezent activează tot în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Craiova şi deţine postul de consilier superior de execuţie pe partea de control fiscal. Până la închiderea ediţiei, Maria Filip nu a fost de găsit.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS