19.5 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Prins cu puşca de vânătoare pe umăr

Dolj: Prins cu puşca de vânătoare pe umăr

Efective de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova, în timp ce se deplasau ieri, în jurul orei 17.00, epentru executarea unei misiuni specifice, au observat, în cartierul cariovean Cernele, pe calea de comunicaţie principală către localitatea Breasta, judeţul Dolj, o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 25 de ani, care purta asupra sa, la spate, o armă tip puşcă de vânătoare.
A fost sesizat si s-a deplasat la faţa locului echipajul de jandarmi mobil al subunităţii de intervenţie care  a procedat la identificarea persoanei în cauză, constatând că se numeşte Liviu Alin Nenciu, de 22 ani, domiciliat în localitatea Motru, judeţul Gorj.
Asupra acestuia s-au găsit o armă tip puşcă de vânătoare, pentru care nu deţinea acte de provenienţă sau permis de port armă şi cantitatea de 50 bucăţi alice. Persoana respectiva a fost condusa la sediul Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova pentru a fi stabilite imprejurarile in care s-a produs fapta si pentru a fi luate masurile necesare in consecinta.
Deoarece Liviu Alin Nenciu a declarat că este pădurar al Ocolului Silvic Craiova şi că are documentaţia depusă pentru obţinerea permisului de port armă, s-a luat legătura cu specialisti din cadrul B.A.E.S.T-I.P.J. Dolj, care s-au deplasat la sediul unitatii de jandarmi şi, în urma cercetărilor, au confirmat faptul că susnumitul nu posedă permis de port armă pentru această puşcă de vânătoare.  
Cel în cauză se face vinovat de comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 279 Cod Penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS