33.6 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate22 de cetăţeni moldoveni ascunşi într-un TIR cu buşteni

22 de cetăţeni moldoveni ascunşi într-un TIR cu buşteni

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, ascunşi în remorca unui automărfar încărcat cu buşteni, 22 cetăţeni moldoveni, care intenţionau să iasă ilegal din România, pentru a ajunge în Italia.
Azi noapte, în jurul orei 00.20, la P.T.F. Nădlac, jud. Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Levente S., de 40 de ani, conducător al unui automărfar înmatriculat în Arad, care  transporta, conform documentelor de însoţire, 13 buşteni cu destinaţia Austria.
În timp ce verificau vehiculul, poliţiştii de frontieră au observat că sistemul de închidere de la remorca automărfarului lipsea, aspect ce a trezit suspiciuni. Astfel, au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport şi au depistat, ascunse în compartimentul de marfă, 22 persoane.
Din verificări a rezultat că sunt cetăţeni moldoveni, 20 femei şi 2 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 58 de ani, şi au recurs la această metodă deoarece inteţionau să ajungă ilegal în Italia. Din studiul paşapoartelor găsite asupra lor, şi în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aceştia au intrat legal în ţară, prin mai multe puncte de frontieră şi la date diferite.
În cadrul cercetărilor preliminare, şoferul a declarat că nu  avea cunoştinţă despre modul în care cetăţenii moldoveni au ajuns în automărfar. Bărbatul a mai declarat că pe traseul spre punctul de frontieră a făcut un popas în apropierea unei benzinării din muncipiul Arad şi a lipsit de lângă automărfar aproximativ 2 ore.
Totodată, cetăţenii moldoveni au declarat că s-au urcat în vehiculul încărcat cu buşteni cu ajutorul a doi cetăţeni români, a căror identitate reală nu o cunosc.
Având în vedere cele constatate, persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale, şoferul autocamionului fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar cei 22 de cetăţeni moldoveni descoperiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Cercetările sunt continuate în vederea depistării eventualelor persoane implicate în călăuzirea grupului şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU