16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversităţile craiovene, retrogradate în 2007

Universităţile craiovene, retrogradate în 2007

Nici Universitatea din Craiova şi nici Universitatea de Medicină şi Farmacie nu au primit nici un premiu în 2007 din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Ministerul Eeducaţiei, Cercetării şi Tineretului acordă anual premii în bani pentru promovarea performanţei şi excelenţei în educaţie. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a fost premiată pentru numărul de granturi de cercetare, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca a primit premiu pentru contracte de cercetare în străinătate, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti a fost premiată pentru contractele de cercetare cu beneficiari din economia românească.

Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ şi Universitatea „Gheorghe Asachi“, ambele din Iaşi, au primit premii din partea Ministerului Educaţiei pentru articolele publicate în reviste. Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ şi Academia de Studii Economice, toate din Bucureşti, au fost premiate pentru numărul de cărţi publicate la edituri recunoscute, raportat la numărul de cadre didactice titulare.

Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca a luat premiul pentru brevete şi produse cu drept de proprietate intelectuală, iar Universităţile de Medicină şi Farmacie „G.T. Popa“ din Iaşi şi „Victor Babeş“ din Timişoara au fost premiate pentru corpul didactic cu cel mai mulţi doctori în ştiinţe raportat la numărul de studenţi, respectiv pentru cel mai tânăr corp didactic, sub 35 de ani, raportat la numărul de studenţi.

Rectorii craioveni, în silenzio stampa

Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş a fost premiată pentru valoarea cea mai mare a cheltuielilor pentru dotări şi investiţii, raportată la numărul de studenţi.

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti a primit premiu pentru valoarea cea mai mare a cheltuielilor materiale din alocaţii bugetare şi venituri proprii, iar Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“ din Cluj-Napoca a luat premiul pentru valoarea cheltuielilor pentru achiziţionarea de cărţi, reviste şi manuale.

Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad şi Universitatea „Maritimă“ din Constanţa au fost premiate pentru veniturile extrabugetare cheltuite, Universitatea Politehnică din Timişoara, pentru calitatea serviciilor sociale şi administrative, UMF „Carol Davila“ din Bucureşti a luat premiul pentru atragarea celui mai mare număr de studenţi străini, iar Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava a fost premiată pentru multiculturalism. Valoarea premiilor acordate în acest an de minister a fost de 12.600.000 de lei, fiecare premiu fiind de 600.000 de lei.

Universităţile craiovene sunt din nou codaşele învăţământului superior românesc. Contactaţi telefonic de GdS pentru a comenta acest subiect, nici Ion Vladimirescu, rectorul Universităţii din Craiova, nici Tudorel Ciurea, rectorul UMF Craiova, nu au răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII