11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateReacţiile politicienilor după refuzul preşedintelui de a o numi pe Norica Nicolai la Justiţie

Reacţiile politicienilor după refuzul preşedintelui de a o numi pe Norica Nicolai la Justiţie

Politicienii au reacţionat imediat după atacul venit de la Cotroceni împotriva Noricăi Nicolai. Liberalii fac front comun în jurul colegei lor de partid, în vreme ce democrat-liberalii susţin argumentele preşedintelui Traian Băsescu. Reprezentanţii celorlalte partide parlamentare sunt însă prudenţi şi se feresc să se poziţioneze categoric de o parte sau de alta a celor două tabere.

"Este o telenovelă cu iz de şantaj. Acest episod cu fluturarea dosărelului îmi aduce aminte de bileţelul ţinut ascuns de Băsescu un an şi fluturat de Elena Udrea la momentul oportun. Acest mod de lucru e absolut degradant şi dacă nu sunt capabili, atunci să lase câte un aghiotant fiecare că poate aşa reuşesc să stabilească un dialog între dânşii", a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană.

"Prin faptele menţionate, preşedintele spune de fapt că acest candidat propus de domnul Tăriceanu nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de decizia CC şi anume Norica Nicolai nu are o reputaţie profesională şi morală neştirbită şi nu întruneşte condiţiile pentru a putea fi numită ministru al Justiţiei", a spus preşedinte PD-L, Emil Boc.

"În primul rând trebuie să aflăm adevărul, înainte să ne pronunţăm. Cred că persoana cea mai în măsură să lămurească lucrurile este Norica Nicolai. Atâta timp cât nu va dori să spună adevărul, confirmă prin gestul său cele spuse de Băsescu", a declarat Sabin Cutaş, senator PC.

"Nu există niciun fel de mandat ilegal, aşa cum spune Băsescu, dacă există cineva trebuia să-l indice. Sunt convins că acea persoană, dacă a existat, a fost făcută în deplină legalitate", a precizat Relu Fenechiu, preşedinte PNL Iaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII