13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă practică legată de rezervarea numelor de domenii

O nouă practică legată de rezervarea numelor de domenii

O companie care vinde nume de domenii pe internet este criticată pentru că păstrează câteva asemenea nume ca măsură de protecţie a consumatorilor. După săptămâni de testare, Network Solutions LLC a început să adune în această săptămână nume pe care oamenii le caută pe site-ul său, dar nu le înregistrează imediat.

Numele este blocat, apoi, pentru aproximativ patru zile, timp în care persoana care a efectuat căutarea poate să îl cumpere direct de la companie, achitând 35 de dolari pe an – de câteva ori mai mult decât ar cere multe dintre companiile rivale. Apoi, dacă nu se întâmplă acest lucru, numele redevine disponibil şi poate fi rezervat de către oricine şi-l doreşte.

Purtătorul de cuvânt Susan Wade a spus că Network Solutions a încercat să prevină dispariţia numelor de domenii – utilizarea informaţiilor din interiorul anumitor organizaţii pentru a pune mâna pe domeniile dorite înainte ca o persoană particulară sau o companie să le poată înregistra.

Însă ceea ce face este foarte asemănător cu ceea ce compania susţine că încearcă să prevină, lucru care este deja investigat. Un blogger a numit "deplorabilă" acţiunea Network Solutions.

"Ei cred, de fapt, că le fac favoruri clienţilor cu asemenea trucuri murdare", consideră Jay Westerdal, President la Name Intelligence, care analizează tiparele numelor de domenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU