14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu: Nu o voi numi niciodată pe Norica Nicolai ministrul Justiţiei

Traian Băsescu: Nu o voi numi niciodată pe Norica Nicolai ministrul Justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu şi-a reiterat în această seară, în cadrul unei declaraţii de presă, hotărârea de a nu o numi pe vicepreşedinta PNL, Norica Nicolai, în funcţia de ministru al Justiţiei.

"Analizând performaţa profesională şi incidentele profesionale, plus incidentele din Senat, am înţeles că adesea falsul este un mod de a lucra al doamnei Nicolai, atât profesional, cât şi politic. Din acest motiv nu o voi numi niciodată ministru al Justiţiei. Primul ministru are şi o altă variantă dacă doreşte să o numească, trecând prin Parlament. În baza hotărârii Parlamentului, voi fi obligat să semnez decretul de numire. Atâta timp cât se foloseşte varianta remanierii prin legătura prim-ministru-preşedinte, nu voi semna niciodată decretul de numire în funcţia de ministru al Justiţei", a declarat preşedintele Traian Băsescu în cadrul unei conferinţe de presă în această seară în legătură cu motivele pentru care refuză să semneze decretul de numire în funcţie a Noricăi Nicolai.

"Politicienii încearcă un fel de spectacol încercând să beneficieze de incident. Vreau să ştiţi că voi respinge miniştri atunci când ştiu că nu îndeplinesc condiţiile pentru a fi numiţi miniştri în Guvernul României. Mă voi supune ca şi până acum deciziilor Parlamentului, aşa cum am făcut şi în cazul Cioroianu", a mai spus preşedintele.

"Aseară am încercat în mod repetat să iau legătura cu primul-ministru. Era încercarea mea de a analiza împreună mapa profesională a Noricăi Nicolai. Refuzul premierului de a răspunde la telefon este un lucru grav. Putea fi o chestiune de securitate naţională", a mărturisit preşedintele Traian Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS