22.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrupare specializată în furturi de produse electronice destructurată de poliţiştii orădeni

Grupare specializată în furturi de produse electronice destructurată de poliţiştii orădeni

* 14 computere şi 14 monitoare LCD au fost sustrase de 9 orădeni dintr-un centru comercial
 
Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au fost sesizaţi că în perioada 27 decembrie 2007 – 07 ianuarie, persoane necunoscute au sustras dintr-un centru comercial orădean diverse produse electronice în valoare de 21.500 lei.
În urma cercetărilor efectuate, la 9 ianuarie a.c. poliţiştii Compartimentului Criminalitate Judiciară au depistat cu operativitate prezumtivii autori ca fiind orădenii V.G., de 21 de ani, K.L., de 26 de ani, A.P., de 25 de ani, S.R., de 18 ani, Ş.M., de 21 de ani şi K.A., de 19 ani, faţă de care a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii orădeni au reuşit identificarea şi depistarea altor trei membri ai aceluiaşi grup, respectiv T.A., de 29 de ani, C.F., de 21 de ani şi T.N., de 24 de ani, toţi din municipiul Oradea.
De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că orădenii C.F. şi T.N. erau capii grupării infracţionale.
Ceilalţi şapte membri ai grupului au fost racolaţi din rândul persoanelor fără venituri şi fără domiciliu stabil, fiind instruiţi în vederea desfăşurării activităţii infracţionale. Astfel, după distragerea atenţiei personalului de pază al supermarket – ului, au fost sustrase 14 computere de ultimă generaţie şi 14 monitoare LCD.
Cei nouă suspecţi au fost reţinuţi în Arestul I.P.J. Bihor, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care a luat măsura interdicţiei de a părăsi localitatea faţă de şapte din membrii grupului. Totodată, Judecătoria Oradea a emis faţă de C.F., de 21 de ani şi T.N., de 24 de ani, mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperării prejudiciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS