19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNapoli: Şapte pompieri, răniţi de manifestanţii care se opun redeschiderii unei gropi de gunoi

Napoli: Şapte pompieri, răniţi de manifestanţii care se opun redeschiderii unei gropi de gunoi

Şapte pompieri au fost răniţi aseară în apropiere de Napoli, după ce vehiculul lor a fost atacat de manifestanţi violenţi, care se opun redeschiderii unei gropi de gunoi unde ar trebui stocate miile de tone de deşeuri care s-au adunat în regiune. După cum informează ediţia online a cotidianului italian La Stampa, un grup de aproximativ 30 de persoane a aruncat în interiorul maşinii petarde care au explodat. Incidentul s-a petrecut la Pozzuoli, în vestul oraşului Napoli şi s-a soldat cu rănirea a şapte pompieri. Atacatorii i-au lovit cu pietre pe pompierii răniţi după ce aceştia au ieşit din vehicul.
Pozzuoli este o localitate situată în apropiere de groapa de gunoi din zona Pianura, pe care autorităţile vor să o redeschidă pentru a depozita o parte din cele 100.000 tone de deşeuri care s-au strâns în Napoli şi în împrejurimile oraşului din cauza deficienţelor sistemului de reciclare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS